Visr utvomming av elg

Kurs i felt­kon­troll av hjorteviltkjøtt

Stor etter­spørsel gjør at Skog­kurs sammen med Camp Vill­mark setter opp kurs i felt­kon­troll av hjorte­vilt­kjøtt.
60 plasser på Nova Spektrum, 26. november!

Dette er et endags teori­kurs over 8 timer som foregår innen­dørs – med fore­les­ninger, erfa­rings­ut­veks­linger og demon­stra­sjoner.
Ved å ta dette kurset kan du levere til motta­kere som ønsker felt­kon­trol­lert vilt, og med bedre kunn­skap om kjøtt og kjøtt­hånd­te­ring er det med å forbedrer kvali­teten på jegernes eget viltkjøtt.

Påmel­dings­frist 21. november.

Krav til delta­kerne
Kun personer med minimum 5 år som regist­rert jeger og minimum 5 års erfa­ring som hjorte­vilt­jeger og som har aktivt deltatt i slak­ting av minimum 20 hjorte­vilt, kan delta på kurs og tildeles kontroll­myn­dighet. Det kreves ikke skriftlig doku­men­ta­sjon på dette, men vi baserer oss på gjen­sidig tillit.

Personer som ikke fyller kravet for å bli felt­kon­trollør, kan delta på kurset, uten å bli godkjent feltkontrollør.

Kurs­inn­hold:

  • Lovverk og admi­ni­stra­tive bestemmelser
  • Kjøtt­kva­litet, hva er det?
  • Hjorte­vilts anatomi, fysio­logi og adferd
  • Sykdommer hos hjorte­vilt i Norge
  • Skader på hjortevilt
  • Miljø­for­uren­sing, kjenne­tegn og helsefare
  • Livet i dødt hjorte­vilt­kjøtt. Bakte­rier, virus og sopp
  • Kjøtt­hy­giene i praksis, kjøtthåndtering
  • Lokaler til slak­ting og lagring av kjøtt
  • Stan­dard for felt­kon­troll av hjorteviltkjøtt
  • Rutiner ved felt­kon­troll og omset­ning av hjorteviltkjøtt

Se filmer og doku­menter om felt­kon­troll av vilt­kjøtt her

ARKIV

FAGOMRÅDER